Welkom Wie? Wat? Voor wie? Waar?

  Bureau E

 

 

Ellen Driessen van Bureau E heeft sinds januari 2007 haar eigen tekstbureau. Het is een heel flexibel en multi-inzetbaar tekstbureau, wat te zien is aan de uiteenlopende opdrachten die Bureau E te verwerken krijgt.

Zelf teksten schrijven en andermans werk redigeren en restylen – dat is wel zo'n beetje de hoofdmoot van Bureau E's bedrijvigheid. Daarnaast neemt Bureau E de eindredactie voor haar rekening van een maandblad voor de biologische keten en redigeert ze een uitgave in de zorgsector. Iedere maand bewerkt ze vertalingen uit het Engels (fictie) tot een soepel lopende Nederlandse tekst. Tussen de bedrijven door schrijft ze voor de Luxury List (voorheen de Miljonair Guide), is ze correspondent van een gerenommeerd koor en schrijft ze voor cultureel gastronomisch magazine Bouillon.

Veel verschillende soorten schrijfstijlen, opdrachten, artikelen en verhalen worden dus door Bureau E aangepakt!

Voor de creatieve en journalistieke teksten die zij vervaardigt, put Bureau E uit de wereld om haar heen – de dingen die haar boeien en bezighouden. Ze heeft een degelijke opleiding genoten (Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam, afgerond in '93), waar ze nog altijd plezier van heeft. Van haar korte studie Frans, de cursus journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht, de lerarenopleiding D'Witte Leli én van haar gevarieerde werkzaamheden in de uitgeverswereld heeft ze ook het nodige opgestoken. Een rijke levenservaring doet de rest…


© 2010-2011 Bureau E | ellen@bureau-e.nl